Imperial Brown Ale – Nøgne Ø

Imperial betyr at det er ekstra mye av det gode i dette ølet. Ølet har også vunnet en pris i en stor konkurranse i Australia. Nøgne Ø regnes som norges beste bryggeri, og har en rekke øl som ligger høyt oppe på listene hos f.eks. Ratebeer.

Som dere ser av bildet danner det seg raskt en god skumtopp som varer lenge, dette er en av effektene ved naturlig karbonering som Nøgne Ø driver med. NØ tilsetter gjær på flaske, og ølet er dermed såkalt ‘bottle conditioned’. NØ sier selv at de har brukt mye amerikansk humle i dette ølet men den mest fremtredende smaken er fra engelsk humle. Ølet har også tydelig maltkarakter, og fargen er mørk brun, ikke langt unna en Stout. Jeg kjenner smaken av ristet brød, og også en eim av mokka. Bitterheten er typisk furu aktig, og også urteaktig. Og ikke typisk sitrusaktig som ved amerikansk humle.

Nøgne Ø bruker som vanlig Maris Otter malt og dette er noe som virkelig gir en ekstra god smak. Her kommer dette med kneippbrød inn igjen. Nøgne Ø leter ikke etter det billigste kornet, de bruker det beste kornet. Dette ølet oser av kjærlighet og ekte håndverk.

Dette innlegget ble publisert i Engelsk Brown Ale og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s