Pilsner Urquell – Plzensky Prazdroj

Dette er som de fleste vet alle pilsners mor, og dermed mor til over 90% av det ølet som drikkes i verden i dag. Det meste av all pils som drikkes i dag er mer eller mindre dårlige kopier av dette ølet. De fleste ølkjennere mener fortsatt at dette er verdens beste pils. Dette er det flere grunner til. Pilsner Urquell bruker gulvmaltet tsjekkisk malt, og kun det beste. Dette koster omtrent dobbelt så mye som vanlig pilsnermalt. Dette er ikke det viktigste, viktigere er at de bruker rikelig med saaz humle, slik at denne pilsen faktisk er temmelig bitter, med IBU på ca 30. Dette blir omtrent som en engelsk pale ale, eller det som også kalles bitter. En feil som de fleste makrobryggerier gjør er at de vil at så mange som mulig skal like ølet, dermed blir det kjedelig. De velger å bruke langt mindre humle enn det som brukes i denne originalen, og de bruker heller ikke den beste humlen.

Kort fortalt er dette en veldig god pils, og liker man ikke dette ølet da liker man ikke øl, og kan bare holde seg unna. Jeg kjenner eim av blomster, krydder og urter i dette ølet.

Karakter : 77 av 100

Øltype 1a; Tsjekkisk pils.

Tilgjengelighet : Kiwi, dvs lett å få tak i, over hele verden.

Dette innlegget ble publisert i Tsjekkisk pils og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Pilsner Urquell – Plzensky Prazdroj

  1. Lars sier:

    En god Urquell er en flott pils. Bare synd den varierer såpass mye. Har hatt flere dårlige opplevelser med Urquell på boks kjøpt i norsk dagligvarer, med kraftig oksidert øl og tydelig ølfeil.

  2. gulating sier:

    Jeg smakte denne i Praha i sommer og det smakte bedre. Det er nok et tegn på at kortreist drikke smaker best, fordi det er ferskere og har heller ikke blitt svekket under transporten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s