Munken – Gulating

I dag har jeg brygget belgisk øl. Dette er brygg nr 33 i år. Jeg brygger ofte i stedet for mye. Denne gang brygger jeg noe som forhåpentligvis smaker noe ala Leffe Blond. Jeg har tidligere brygget noe som minner om Leffe Brun. Denne gang har jeg brukt mindre mørkt malt, mens malt som gir mye smak fortsatt er med. Malt jeg har brukt er f.eks Meladonin, Biscuit Malt og Caracrystal. For å få frem den typiske fruktige belgiske smaken har jeg brukt belgisk abbey ale gjær fra Wyeast, som tilsvarer Trappist ale fra white labs. For å få en god utgjæring har jeg tilsatt sukker de siste 15 min av kokingen. Humle spiller en mindre viktig rolle i belgisk øl, jeg har brukt styrian golding og saaz.

Dette innlegget ble publisert i Abbey. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s