Inderen – Gulating

image

Dette er øltype 9b, westcoast IPA. Her har jeg brukt Sam Calagiones metode hvor humle blir tilsatt kontinuerlig. Dogfish head kaller ølet for 60 min IPA. For å brygge inderen kommer jeg selv til å bruke denne metoden, men for egen del blir det mer vestkyst i min ipa enn i sam’s. Jeg har også tro på Maris Otter som malt, på samme måte som Nøgne Ø og Brewdog.
Jeg synes selv at ølet smaker meget bra, og jeg tror det går an å lage det enda bedre. Derfor kommer jeg til å eksperimentere videre, og når det gjelder å eksperimentere er også Sam mitt forbilde. Karboneringen ble ikke perfekt, skummet ble lavt, dette kan fikses med litt hvetemalt, ellers var det god karbonering. Balansen mellom bitterhet og sødme var bra, dette var et øl på ca 7.5% alkohol. Jeg gir ikke karakter på egne øl, men tenker at denne ville havnet i øvre sjikt.

Dette innlegget ble publisert i India Pale Ale, Westcoast IPA. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s