Bitburger – Tysk Pils

Fossen Bryggeripub kommer til å ha det største og beste ølutvalget nord for Bergen på vestlandet. Vi skal selge øl i ti forskjellige kategorier. Her skal jeg beskrive en av de vi skal selge i kategorien pils. Dette er nærmere bestemt en tysk pils, denne kategoriseringen kan dere lese mer om under kategorien ‘Moderne klassifisering av øl’.

Bitburger startet bryggingen for nesten 200 år siden, de lager en klassisk tysk pils, og de har også vunnet retten til å kalle ølet sitt for pils i konflikt med øl fra den tsjekkiske byen plzen (pilsen på tysk). Vi har valgt å tilby Bitburger fordi den er den mest typiske tyske pilsen som er tilgjengelig i Norge. Den har altså mer bitterhet enn mye annen tysk pils. Warsteiner og Becks er f.eks. mer likt norsk og dansk pils. Bitburger er internasjonalt annerkjent som et av de beste bryggerier for pils på fat.

Bitburgers bidrag til ølrevolusjonen er at den viser at pils også kan ha mye smak, den viser vei til øl med mer bitterhet, og dermed vei til øltyper som Pale Ale og IPA.  Bitburger har 4,8% alkohol og er dermed over grensen på 4,7% slik at den er kun tilgjengelig på vinmonopolet.

På Fossen blir dette ølet tilbudt med tilhørende ølglass, lik den dere ser på bildet.

Les mer på http://www.bitburger.com

Dette innlegget ble publisert i Ølmeny på Fossen Bryggeripub, Tysk Pils og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s