Boston Lager – Amber Lager

Her snakker vi om en av de store gutta i den amerikanske ølrevolusjonen. Samuel Adams med gründeren og bryggeren Jim Koch gikk helt i bresjen i revolusjonen med dette ølet i 1984. Hva han og bryggeriet har fått til er ganske fantastisk.

Valget av navnet Samuel Adams er også genialt, Sam Adams var en av patriotene som ledet den amerikanske amerikanske revolusjonen som frigjorde USA fra britene på slutten av 1700-tallet. Jim Koch brygget et øl som lå langt foran det som var vanlig i USA på den tiden. For å forsikre seg om kvaliteten sørget for at den humletypen han trengte ble dyrket igjen, fordi den var i ferd med å forsvinne. Han bruker tysk humle, og tyske produksjonsmetoder, og også med tørrhumling. Summen av dette er smaker som er langt mer komplekse enn det du finner i en vanlig pils. I dag er Boston Beer Company det største amerikansk eide bryggeriet (Budweiser og Miller eies av Belgiere og sør-afrikanere), og bryggeriet ble så stort at de kjøpte opp de bryggeriene som brygget øl for dem i starten.

På Fossen Bryggeripub er vi stolte av å kunne servere dette ølet i ekte Samuel Adams Boston Lager glass. Glasset er spesialutvikling med inspirasjon fra Jim Koch for gi den perfekte nytelse av dette ølet.

Les mer på http://www.samueladams.com

 

Dette innlegget ble publisert i Amber Lager, Ølmeny på Fossen Bryggeripub og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s