Orval – Trappist øl

I ølverdenen er det mange brygg som er velsignet, og de mest velsignede må være de som kommer fra Trappist bryggeriene. Det finnes sju klostre i verden som har retten til å kalle ølet sitt for trappist øl, her brygges fortsatt ølet av munken.

Orval som bryggeri ble gjenåpnet i 1931, og hensikten med bryggeriet var og er å generere nok inntekter til klosteret, for å støtte lokalsamfunnet og for veldedighet. Orval har en ørret med en ring som endel av logoen, og den lokale legende sier at en enke som het Mathilda mistet ringen sin i en innsjø. Hun lovte at dersom ringen ble funnet ville hun takke Gud ved å bygge et kloster. Ringen ble funnet av en ørret og klosteret ble bygget.

Orval bruker en teknikk som i dag er mest vanlig i USA for å gi ekstra bitterhet til ølet, de tørrhumler ølet under sekundærgjæringen. Orval blir dermed som en IPA blant trappist øl . Ølet er tørrere enn normalt for trappist øl, og Orval er også kjent for at deler av karakteren til ølet kommer fra villgjær.

Trappist øl som Orval har bidratt i lang tid til ølrevolusjonen fordi her har man virkelig tviholdt på de gode bryggetradisjonene, og bryggekunnskapen, slik at det ikke gikk tapt mens billig industriøl var i ferd med å oversvømme verden. Trappist øl har ikke bare en spennende historie, men det er fabelaktig godt øl, og en sentral del av Belgias rikdom når det gjelder øl.

Orval øl blir på Fossen Bryggeripub servert i Orval glass som jeg har fått av min belgiske venn.

Les mer på  http://www.orval.be/en/8/Brewery

Dette innlegget ble publisert i Ølmeny på Fossen Bryggeripub, Trappist og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s