Snake Dog IPA – Vestkyst IPA

Dette ølet kommer fra Flying Dog i USA, som ikke må forveksles med andre ølhunder fra Skottland, Brew Dog. Dette er en vestkyst IPA som betyr at de bruker humle fra den amerikanske vestkysten, i motsetning til engelsk humle som brukes i den tradisjonelle IPA. De fleste mener at en IPA blir best når den får en sitrusaktig bitterhet, tenk Grapefrukt.


Flying Dog startet som en Bryggeripub i Aspen Colorado i 1990 og ble etterhvert et stort produksjonsbryggeri som ligger i Maryland på østkysten. Colorado har forøvrig et av de beste miljøene for håndverksbrygget øl, dette har de hatt siden tidlig på 80-tallet. Navnet fikk de etter at en av gründerne skulle bestige verdens nest høyeste fjell K2. På hotellet de bodde før de skulle opp fjellet så de et maleri av en hund som hadde lettet.

Flying Dog representerer noen av de yngste amerikanske bryggeriene som er tilgjengelig på vinmonopolet. Det er flott at den opprinnelige gjengen med Anchor, Sierra Nevada, Sam Adams og Brooklyn fra 80-tallet er med. Det vi trenger nå er mer amerikansk øl på vinmonopolet, og de neste som bør representeres er de yngste.

På Fossen Bryggeripub blir dette ølet servert i ølglass som er spesialdesignet for Fossen Bryggeripub. Jeg har ikke klart å få tak i glass fra Flying Dog, hvis noen klarer å skaffe det for oss blir jeg veldig glad.

Les mer på http://flyingdogales.com/

Dette innlegget ble publisert i Ølmeny på Fossen Bryggeripub, Westcoast IPA og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s