Red Seal Ale – American Amber Ale

Dette er nok et skikkelig amerikansk øl, denne gang fra bryggeriet North Coast Brewing, med bryggeren Mark Ruedrich.

Øltypen er amerikansk amber ale som er i kategorien Red Ale. Den amerikanske varianten er betydelig mer humlet enn de irske variantene. I dette ølet er det en god balanse mellom fruktig maltaroma og humlebitterhet. Dette ølet har bidratt til at bryggeriet er regnet som et av verdens beste bryggerier, bl.a. av Beverage Testing Institute i Chicago.  Ølet er en god bidragsyter til ølrevolusjonen fordi ølet smaker utrolig godt, og de fleste forstår at slikt øl hadde vi ikke fått tilgang til dersom bryggerier som leverer industripils skulle fått bestemme. Nøgne Ø har sørget for at dette ølet har kommet til Norge, eller skal vi si Kjetil Jikiun, som sannsynligvis har prøvd dette ølet på en av sine mange turer til USA.

Dette ølglasset har jeg ikke, slik at det ville vært den perfekte gave. Ambisjonen er at på Fossen Bryggeripub skal man kunne nye alt øl i sitt orginale ølglass.

Les mer på http://www.nortcoastbrewing.com

Dette innlegget ble publisert i American Amber Ale, Ølmeny på Fossen Bryggeripub og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s