Haandbryggeriet Pale Ale – Amerikansk Pale Ale

For de som har smakt øl fra Gulating er dette et øl som minner om Apekatten. I Norge lages det mye godt øl av denne typen. Nøgne Ø har satt en høy standard og andre følger etter.

Det er brukt Maris Otter malt og amerikanske humletyper. Etter min smak er dette det beste ølet som er å få kjøpt i dagligvarebutikker i Norge, og prisen er også ofte fornuftig. Ølet er tilgjengelig på ICA. Haandbryggeriet ble startet av fire hobbybryggere i 2005 med Jens Maudal i spissen. Han var en av Norges beste hjemmebryggere.  Haandbryggeriet kom to år etter Nøgne Ø og har på mange måter fulgt i de samme fotsporene, mens Haandbryggeriet er enda mer kreative, og brygger på mange måter enda mer grensesprengende øl. Haandbryggeriet har også fått internasjonal annerkjennelse, og har i det siste også blitt rangert høyere enn Nøgne Ø på ratebeer blant verdens beste bryggerier. Haandbryggeriet er kanskje det bryggeriet i Norge som er flinkest til å ta vare på gamle norske bryggetradisjoner og er således viktige brikker i den norske ølrevolusjonen.

På Fossen Bryggeripub blir dette ølet servert i ølglass fra Haandbryggeriet, jeg tror  Haandbryggeriet er snille og sender oss noen.

Les mer på www. haandbryggeriet.net

Les annen anmeldelse her : http://storemy.wordpress.com/2011/09/12/haandbryggeriet-pale-ale/

Dette innlegget ble publisert i American Pale Ale, Ølmeny på Fossen Bryggeripub og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s