Lucky Jack Lervig – Amerikansk Pale Ale

Her har vi et øl som kan ta Norge med storm. Dette er også av samme type som Apekatten, noe mørkere, og en smule mindre bitter. Lervig har også fått til såpass gode distribusjonsordninger at ølet ikke koster veldig mye mer enn industripils i butikkene, dvs ca 25 kr flaska.

Historien om Lervig fra Stavanger er også en god historie om lokalpatriotismen innen øl. Det blir ofte litt som i fotball, alle heier på det lokale fotballaget og foretrekker det lokale ølet. Stavanger hadde et bryggeri som het Tou. Tou ble kjøpt opp av Ringnes, Ringnes la etterhvert bryggeriet ned, for å satse på at folk fra Stavanger skulle drikke øl fra Oslo (akkurat som om de skulle begynne å heie på Vålerenga i tillegg). En gruppe lokalpatrioter slo seg sammen for å sørge for at det fortsatt ble brygget øl i Stavanger. Navnet ble Lervig, etter den gamle tomta til Tou. Lervig var i begynnelsen ikke helt kortreist, det ble brygget i Tromsø av Mack og tappet i Skien. De fikk etterhvert en god posisjon i Stavanger og ble f.eks solgt på alle Rema 1000 butikker i Rogaland. Rema 1000 byttet ut Lervig og tok inn Grans. Da måtte lokalpatriotene ta opp kampen igjen, og nå er Lervig igjen til salgs i de lokale Rema 1000 butikkene. Lervig har nå ansatt en amerikansk brygger, noe de siste bryggene bærer preg av, bl.a. Lucky Jack.

På Fossen Bryggeripub blir øl fra Lervig servert i Lervig glass ( ihvertfall til stamkunder vi stoler på, eller ølbloggere vi stoler på) til de som lover å levere dem tilbake 🙂

Ler mer på http://www.lervig.no

Les annen anmeldelse her :  http://www.humleogmalt.com/2011/01/lervig-lucky-jack-american-pale-ale/

Dette innlegget ble publisert i American Pale Ale, Ølmeny på Fossen Bryggeripub og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s