Ægir Sumbel Porter – Svart Ale

Dette er en Porter som lages av Ægir fra den lille bygda Flåm innerst i Sognefjorden. Det er mye som tyder på at dette er den beste porteren som er tilgjengelig i butikk i Norge.

Bryggeriet Ægir har allerede en imponerende historie etter å ha startet opp i 2007. Bryggeren Evan Lewis føyer seg inn i rekken av meget dristige og dyktige norske bryggere. Han er opprinnelig amerikaner fra New York, og har giftet seg norsk, og snakker flytende nynorsk. Det hele startet med en bryggeripub, og denne bygningen er helt utrolig, den ser ut som en stavkirke og bygningen er en nytelse både utenpå og inne. At denne er kåret til norges beste bryggeripub flere år på rad skulle nesten bare mangle, jeg vet ikke hva som skal kunne slå dette, ihvertfall når det kommer til atmosfære. For å utnytte kapasiteten begynte han å brygge om vinteren også, for å selge til butikk. Dette ble såpass vellykket at kapasiteten ble sprengt og Ægir måtte få mye av ølet sitt brygget i Belgia. I disse dager åpner Ægir sitt nye bryggeri, slik at kapasiteten blir enda større igjen. Da kommer satsningen på tilsammen over 25 millioner, og Ægir er mest sannsynlig norges største mikrobryggeri.

På Fossen Bryggeripub Sumbel Porter servert i glass fra Ægir (hvis dere lover å levere det  tilbake)

Les mer her :  http://www.flamsbrygga.no/bryggeri/

Les annen anmeldelse her :  http://tommyhelland.blogspot.com/2011/01/ltest-gir-sumbel-porter-47.html

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ølmeny på Fossen Bryggeripub, Porter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ægir Sumbel Porter – Svart Ale

  1. Carlo Aall sier:

    Evan pleier å si på sitt sjarmerende nynorsk med amerikansk aksent: «Nordmenn tror det fins to typer øl: liten øl og stor øl»! Poenget hans er at nordmenn trenger å bli lært opp i ølsmaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s