Historien om Gulating Ølutsalg avd Arendal

I morgen, dvs 15 mai åpner vi vår avdeling i Arendal, ved Maxis senteret.

arendal-4_bilde av byen

Det er to gode grunner til at vår neste avdeling blir akkurat her. Den beste grunnen er Jan Ove Steinsvik, som dere helt sikkert har lest om. Han tok kontakt med Gulating i den tiden hvor jeg, Rolf Ivar Skår, brygget øl for Fossen Bryggeripub i Dale i Sunnfjord. Han ville ha dette ølet til butikken sin i Bergen. Dette var så tidlig som 2012. Han var også en av de første som tok Bjorr inn da denne kom til Dale i mai 2014. Vi snakker altså om en mann som følger med på det beste som skjer i Øl Norge. Dette er ekte lidenskap og ekte kjærlighet til håndverksbrygget øl, og til alle smaksopplevelsene øl kan gi.

Vi kom i kontakt med Jan Ove på våren i år. Det første vi tenkte var at Jan Ove ville vi ha med på laget, her snakket vi om Norges beste innkjøper av øl, med et enormt nettverk, i tillegg virket han veldig hyggelig. Vi diskuterte endel om vi skulle åpne i Risør eller i Arendal. Vi valgte Arendal fordi der hadde vi tilgang til et godt lokale, rett ved inngangen til et stort senter, i tillegg ligger dette nærme Nøgne Ø, selve vuggen til norsk håndverks brygget øl.

Jeg husker godt fra 2011 hvor jeg besøkte Kjetil Jikiun i Nøgne Ø, og øl fra Nøgne Ø ikke var tilgjengelig i den nærmeste butikken. Nå er tilgjengeligheten god, og nyheter fra Nøgne Ø har kort vei til Gulating i Arendal. Det samme gjelder for alle nye bryggerier på Sørlandet. De kommer ikke til å møte stengte dører eller kompliserte prosesser for å få selge ølet sitt hos oss. Ølet blir også betydelig ferskere på denne måten, det kommer i hyllene når det er klart, og ikke når kjedene har funnet ut at det passer, som ofte kan være et halvt år etter at det er brygget. Vi ønsker samtlige små bryggerier på Sørlandet velkommen til vår butikk, sammen med våre kunder. Vi skal sørge for at ølet blir tilgjengelig i hele Norge, på samme måte som vi har sørget for at øl fra Trøndelag har blitt tilgjengelig i våre butikker på Østlandet, og nå Sørlandet.

Hvorfor har vi denne filosofien? Vi mener oppriktig det vi sier, ‘La folket bestemme’, er vårt slagord. Folket skal bestemme hva som skal være i hyllene, ikke overbetalte direktører, med kun profitt som hensyn. Folket får bedre smaksopplevelser på denne måten, folket får større mangfold, ølet blir mer kortreist på denne måten, ølet blir ferskere på denne måten. Butikkhyller bør fungere som et demokrati, og ikke et diktatur. Vår oppgave er å gi dere en opplevelse når dere kommer til oss for å handle. Vår oppgave er ikke å bestemme hva dere skal drikke, det skal dere få velge selv. Det eneste vi forventer av våre leverandører, store som små, er at de gjør det mulig for oss å konkurrere med de store kjedene, fordi den konkurransen møter vi hver dag. Det skal aldri være dyrere å handle hos oss, det skal være bedre fordi utvalget er større, og prisene er enten like eller lavere.

Vi gleder oss enormt til å møte dere på fredag og i tiden fremover.

Leve friheten, leve demokratiet. La folket bestemme.

https://www.facebook.com/GulatingArendal

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s