Gulating – Fortellingen om Gulating

Det er mange som tror de vet hva Gulating holder på med, mange tar feil. Her skal jeg etter beste evne beskrive så godt jeg kan hva Gulating egentlig holder på med. Vi ligner ikke på noe annet i det norske øl landskapet, vi har noen elementer som ligner på noe som andre holder på med, helheten i det vi gjør er vi alene om.

Gulating har fem forretningsområder, og det mest korrekte navnet på oss vil være Gulating Gruppen. Dette er våre fem forretningsområder og hva de holder på med.

Gulating Ølutsalg

Dette begynner å bli det vi er mest kjent for. Vi åpnet det første ølutsalget i Dale i Sunnfjord i Mars 2014. Deretter har vi åpnet fem til, i Strømmen, Larvik, Trondheim, Lørenskog og Arendal. Flere er på vei, f.eks. Sandefjord, Bergen og Oslo. På sikt vil det bli lagt til rette for Franchise her, slik at det kan bli åpnet ølutsalg på mange steder i Norge med stor nok interesse for øl, og der det finnes et egnet lokale og en egnet driver. Mest sammenlignbart i Norge er butikker som Vaaland i Bryne, Varna Mineralvann i Moss. Det er tre personer i Gulating som er Øl sommelierer.

Gulating Pub

Dette er egentlig starten på hele Gulating, hvor vi åpnet Fossen Bryggeripub i Dale i Sunnfjord i 2012, med egenprodusert øl fra Gulating, brygget av meg selv, Rolf Ivar Skår. Vi rakk å selge egenprodusert Inland der før puben ble flyttet til Lillestrøm. I dag har vi to puber, begge i Lillestrøm. Det kommer til å bli åpnet flere Gulating puber, mest sannsynlig på steder hvor det allerede finnes et Gulating Ølutsalg. Gulating Pub kan sammenlignes med andre puber som har stort ølutvalg, og fokus på håndverksbrygget øl, som f.eks. Crowbar og Cafe Sara i Oslo, Henriks i Bergen, og Naboen i Trondheim.

Gulating Håndverksbrygg

Dette er våre egne ølmerker. Navnene kjenner mange til, det er Bjorr, Myrkr, Inland og Vikingr. Vi har også hatt en jubileumspils på markedet. Her fungerer vi som et kontraktsbryggeri, hvor ølet blir brygget et annet sted for oss, med våre oppskrifter. Vi er opptatt av at ølet skal ende opp med en fornuftig pris, og velger løsninger som gjør dette mulig. Denne delen av Gulating kan minne om andre bryggerier som også har fått eller får ølet sitt brygget andre steder, som f.eks. Brooklyn, Mikkeller eller Sagene. Det kommer til å komme flere øl fra Gulating, f.eks. en Juleøl, og også øl som er sterkere enn 4,7%, og dermed blir solgt andre steder enn våre egne butikker. Det er flere i Gulating som er ølbryggere, og dermed er vi godt i stand til å sørge for at det blir produsert godt og spennende øl.

Gulating Import

Denne delen er ikke så godt kjent. Vi kommer til å opprette et eget selskap for dette, foreløpig er det en avdeling i Gulating gruppen. Vi importere øl fra hele verden, og selger det videre til butikker, restauranter, og puber, og etterhvert vinmonopolet. Foreløpig har vi importert to ølmerker, Samson og Praga. Det kommer til å komme langt flere ølmerker som er importert av Gulating Import. Denne delen av Gulating kan sammenlignes med Brewery International eller Beer Enthusiast.

Gulating Engros

Dette er den minst kjente delen av Gulating gruppen, dette er vårt eget grossistledd. Gulating Engros har tollfrie lagre i Norge, her plasseres øl fra Gulating Import og Gulating Håndverksbrygg, og etterhvert øl fra norske produsenter og norske importører. Fra disse lagrene blir øl kjørt ut til våre egne puber og butikker, samt andre butikker og puber vi har avtale med. Denne delen av Gulating kan sammenlignes med Vectura, Vinhuset, Måkestad.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s